NFC چیست؟
NFC مخفف واژه Near Field Communication (به معنی ارتباط میدانی نزدیک) می باشد. اساسا، آن روشی برای گوشی تان جهت تعامل با شی دیگری در نزدیکی می باشد. NFC در شعاع ۴ سانتی متری کار می کند و می تواند یک ارتباط بی سیم بین دستگاهتان و دستگاه دیگری برقرار نماید. این ارتباط دوطرفه می باشد، و هر دو دستگاه در این ارتباط قادر به ارسال و دریافت اطلاعات می باشند. ارتباط NFC نیازی به WiFi، ۳G، LTE یا هر امکان دیگری نداشته و هیچ هزینه ای هم دربر ندارد.
چگونه بفهمیم که اسمارت فون آندرویدی مان از NFC پشتیبانی می کند؟
بسیار ساده است، کافی است به مسیر Settings > More برویم و اگر گزینه ای به نام NFC در آنجا باشد پس گوشی مان آن را پشتیبانی می کند. اکثر اسمارت فونها که از این قابلیت پشتیبانی می کنند یک لوگوی کوچک NFC نیز در پنل پشتی خود دارند.
NFC در آندروید چگونه کار می کند؟
NFC اطلاعات را از طریق امواج رادیویی انتقال می دهد. آن نوعی ارتباط بی سیم استاندارد می باشد، پس اگر دستگاههایی مجهز به پروتکل NFC می باشند می توانند با هم دیگر ارتباط برقرار نمایند. این تکنولوژی با بلوتوث فرق می کند زیرا که NFC توسط القا الکترومغناطیسی کار می کند. این بدین معنی است که دستگاه ارتباط برقرار کننده می تواند یک وسیله غیرفعال نیز باشد، از جمله یک پوستر یا یک استیکر، زیرا که این ارتباط هیچ نیازی به منبع برق نداشته و می تواند اطلاعات را زمانی که یک دستگاه فعال، مانند گوشی هوشمند شما، برای ارتباط با آن اقدام می کند، جابجا نماید.
کاربرد NFC در چه زمینه هایی است؟
ـ اتصال با تگهای NFC
تگهای NFC، “تگها” یا “استیکرها”ی فیزیکی کوچکی می باشند که دارای چیپهای NFC بوده و می توانند برای ارائه هر نوع اطلاعات در گوشی هوشمند برنامه ریزی شوند. معمولا، یک تگ NFC دارای لینکهایی به آدرسهای اینترنتی می باشد، اما می شود آن را برای اجرای اعمال خاصی در گوشی هوشمند، مانند روشن کردن WiFi، یا پایین آوردن صدای رینگ، تنظیم نمود.
در آینده، این تگها می توانند در هر چیزی قرار بگیرند. به عنوان مثال، یک تگ NFC می تواند در منو رستورانی قرار بگیرد تا نسخه کاملا بروزشده از آن منو را در گوشی شما نمایش دهد. تنها چیزی که برای این کار نیاز دارید رساندن گوشی به مجاورت منو می باشد، و بدین وسیله شما می توانید اطلاعات جز به جزیی از آیتمهای منو خاص بدست بیاورید، از جمله ارزش غذایی یک منو یا ترکیبات غذایی آن. NFC ویژگی برتری را نسبت به تکنولوژی QR نیز ارائه می دهد زیرا که آن به برنامه اسکنر نیاز ندارد و اطلاعات بلافاصله در دسترس می باشد.
ـ استفاده از NFC برای انتقال فایل
از طریق ارتباط NFC و توسط Android Beam می توانید فایلهای خاصی را بین دو دستگاه رد و بدل نمایید. این امکان شما را قادر می سازد تا اطلاعاتی از جمله، لینک به برنامه ها، به علاوه موزیک، یک نقطه خاص روی نقشه گوگل و مخاطبان را به اشتراک بگذارید. همچنین توسط NFC می توانید گوشی تان را با یک ساعت هوشمند یا اسپیکر خاص همگام سازی نمایید.
با استفاده از NFC در آندروید چطور می توان فایل ارسال نمود؟
اول اینکه شما باید NFC و Android Beam را روی هر دو دستگاه فعال سازید (Settings > More)، سپس تنها چیزی که نیاز دارید این است که به لیست فایلها رفته و فایل مورد نظر را از جمله یک عکس، انتخاب کرده و دو دستگاه را به هم بچسبانید. درسته، شما نیاز ندارد تا گزینه “ارسال توسط” را انتخاب نمایید، کافی است فقط دو وسیله را از پشت به هم بچسبانید. همچنین شما می تواند این کار را با کمک نرم افزار خاص مانند File Beam نیز انجام دهید و نتیجه کار، ارسال ساده تر و سریعتر فایلها بین دو گوشی مجاورهم می باشد.
برخی از مشکلات NFC در آندروید
ـ همه اسمارت فونها چیپ NFC ندارند، اما اکثرا این قابلیت را دارند
ـ چیپهای NFC همه در جای یکسان قرار داده نمی شوند که باعث می شود در برخی از دستگاهها مشکلات ارتباطی پیش بیاید
ـ سازگاری متقابل بین دستگاهها جهانی نیست، علی الخصوص زمانی که آن با نوع فایل خاصی همراه می شود.