مشکل “برنامه نصب نشد” یا همان “App Not Installed”، یکی از مواردی است که بسیاری از کاربران گوشی های آندرویدی هنگام نصب فایل APK با آن مواجه میشوند. این مشکل به دلایل مختلفی می تواند در گوشی های آندرویدی ظاهر شود. در آموزش حاضر قصد داریم معمول ترین دلایل موجود را بررسی کرده و نحوه برطرف سازی آن را آموزش دهیم امیدواریم مفید واقع شود.
آموزش حل مشکل “برنامه نصب نشد App Not Installed” در گوشی های آندرویدی:
نصب از منبعی به غیر از گوگل پلی Google Play:
توجه داشته باشید که بهترین منبع برای نصب برنامه ها گوگل پلی Google Play یا همان فروشگاه گوگل می باشد. زیرا گوگل پلی قبل از نصب، برنامه را با گوشی شما مطابقت داده و نصب یا عدم نصب آن را بررسی می کند. توجه داشته باشید که متاسفانه علیرغم گوگل پلی، مارکت های داخلی قابلیت بالایی در بررسی مطابقت برنامه با گوشی را ندارند لذا ممکن است از این مارکت ها برنامه را دانلود کنید و زمان نصب با خطای عدم نصب مواجه شوید یا اینکه برنامه را نصب کنید و پس از اجرا متوجه شوید که برنامه قابلیت اجرا روی گوشی شما را ندارد.
اما مشکلی که اکثر کاربران با گوگل پلی دارند موجود نبودن برخی از برنامه ها برای کاربران ایرانی به علت تحریم، پولی بودن (Pro یا Premium) برخی از برنامه ها و عدم امکان برای کاربران ایرانی جهت خرید آنها و برخی دلایل دیگر می باشد. لذا در این صورت کاربر مجبور می شود منبع دیگری را برای دانلود و نصب برنامه انتخاب نماید که آن ممکن است با عدم نصب برنامه همراه باشد.
عدم پشتیبانی نسخه سیستم عامل
یکی از عمده ترین دلایل بروز مشکل “برنامه نصب نشد App Not Installed” عدم پشتیبانی نسخه سیستم عامل توسط برنامه می باشد. این مشکل به خصوص برای کاربران گوشی های قدیمی بیشتر پیش میاد. جدیدا اکثر برنامه ها از نسخه های آندروید ۴.۴ و بالاتر پشتیبانی می کنند و کاربران دارای گوشی های آندروید پایین تر از ۴.۴ نمی توانند برنامه های دلخواه را نصب کنند.
برای حل این مشکل به نکات زیر توجه بفرمایید:
ـ قبل از نصب برنامه مورد نظر، نسخه سیستم عامل مورد نیاز برنامه را با نسخه سیستم عامل گوشی خود مطابقت دهید. در تصویر زیر حداقل نسخه آندروید مورد نیاز برای نصب اولین برنامه ۴.۴ می باشد پس گوشی های دارای آندروید ۴.۴ یا بالاتر از آن (آندرویدهای ۵، ۶، ۷، ۸، ۹، ۱۰ و …) قادر به نصب این برنامه خواهند بود و گوشی های دارای نسخه آندروید پایین تر از ۴.۴ (۴.۲، ۴.۱، ۴.۰، ۲.۳ و …) قادر به نصب این برنامه نخواهند بود. ضمن اینکه در تصویر زیر برای نصب دومین برنامه قرار داده شده حداقل نسخه آندروید باید ۶.۰ باشد و حتی کاربران نسخه های ۵ و ۴.۴ نیز قادر به نصب این نسخه از برنامه نخواهند بود.
توجه: نسخه های قدیمی تر برخی از برنامه ها، مانند اینستاگرام و تلگرام، قابلیت نصب روی آندرویدهای پایین تر را دارند. لذا اگر گوشی شما قابلیت ارتقا به نسخه آندروید بالاتر را ندارد می توانید از نسخه های قدیمی تر این برنامه ها (یا سایر برنامه ها) استفاده کنید.
ـ برای مشاهده نسخه سیستم عامل فعلی گوشی تان به صفحه “درباره About” در تنظیمات Settings گوشی رفته و روی گزینه “اطلاعات نرم افزار Software info” کلیک کنید. گزینه “نسخه آندروید Android version” نشانگر نسخه فعلی سیستم عامل گوشی شما می باشد.
ـ به این نکته توجه داشته باشید: احتمال دارد گوشی شما قابلیت ارتقا به نسخه بالاتر آندروید را داشته باشد. لذا اگر قبلا آپدیت را از طریق آپدیتر خود گوشی دریافت ننموده اید می توانید مدل دقیق گوشی تان را در وب سایت ما بگردین و اگه رام بالاتر قرار داشت دانلود کرده و نصب بفرمایید. مطمئنا هر چقدر نسخه آندروید گوشی تان پایین تر باشد به همان اندازه گوشی تان از امنیت پایین تری برخوردار خواهد بود و با مشکلات زیادتری مواجه خواهید شد.
عدم پشتیبانی پردازنده گوشی توسط برنامه
یکی دیگر از دلایل بروز خطای “برنامه نصب نشد App Not Installed” عدم مطابقت نسخه برنامه با چیپست پردازشی گوشی می باشد که برخی از کاربران از آن بی اطلاع هستند. بدین صورت که اخیرا شرکت های تولید کننده، نسخه های مختلفی از برخی از برنامه ها را با توجه به پردازنده های مختلف ارائه می دهند. البته گوگل پلی قادر به تشخیص نوع پردازنده گوشی می باشد و برنامه را مطابق با چیپست پردازشی روی گوشی نصب می کند. اما زمان نصب از منبع متفاوت، باید کاربر به این آگاهی کامل داشته باشد.
تا به الان چهار نوع معماری در پردازشگرهای گوشی وجود دارد: معماری معمول تر که اکثر گوشی ها و تبلت های قدیمی تر از آن برخوردار می باشند معماری ARM می باشد که به صورت armeabi-v7a نوشته می شود. معماری دیگر ARM64 می باشد که چند سالی است روی گوشی های هوشمند آندرویدی قرار گرفته است و به صورت arm64-v8a نوشته می شود. معماری های بعدی X86 و x86_64 می باشند که به همان صورت نیز نوشته می شوند. به تصویر زیر نگاه کنید:
برای نصب لینک اول، علاوه بر اینکه گوشی شما باید دارای آندروید ۴.۴ و بالاتر باشد معماری پردازشی آن نیز باید از نوع ARM (armeabi-v7a) باشد. برای نصب برنامه دوم حتما باید معماری گوشی ARM64 (arm64-v8a) و برای نصب لینک های بعدی معماری های x86 و x86_64 مورد نیاز هستند. حال چگونه تشخیص دهیم که معماری پردازشی گوشی ما چیست؟
برای تشخیص معماری پردازشی گوشی باید از برنامه های جانبی مانند Droid Hardware Info یا Inware و یا My Device – Device Info استفاده کنید. از لینک زیر می توانید برنامه Droid Hardware Info را دانلود کرده و پس از اجرا طبق تصویر پایین می توانید نوع معماری پردازشگر گوشی تان را مشاهده کنید.
ـ همانطور که در نمونه تصویر مشاهده می کنید کاربر این گوشی باید حتما نسخه ای از برنامه را دانلود کند که در سیستم مورد نیاز آن نوع پردازشگر را arm64-v8a نوشته است.
توجه: ذکر این نکته حائز اهمیت هست که تمامی شرکت ها، نسخه های مختلفی از برنامه را برای پردازنده های مختلف ارائه نمی کنند و بسیاری از شرکت های تولید کننده، تنها به ارائه یک نسخه از برنامه بسنده می کنند که می تواند روی تمامی پردازنده ها نصب شود. پس آموزش فوق زمانی کارساز می باشد که برنامه روی گوشی نصب نمی شود.
نبود فضای کافی در حافظه داخلی گوشی
از دیگر دلایل عمده عدم نصب برنامه، پر بودن حافظه داخلی گوشی می باشد. اگر حافظه داخلی گوشی فضای کافی نداشته باشد علاوه بر اینکه برنامه روی آن نصب نخواهد شد بلکه عملکرد سیستم عامل نیز با مشکلاتی روبرو خواهد شد. برای مشاهده میزان فضای باقیمانده به تنظیمات Settings گوشی رفته و گزینه “ذخیره Storage” را پیدا کنید. در صفحه باز شده به گزینه “موجود Available” دقت کنید عدد نشان داده شده میزان فضای باقیمانده حافظه داخلی گوشی تان می باشد.
در تصویر نمونه بالا، میزان فضای موجود تنها ۹۳ مگابایت می باشد که برای نصب برنامه و عملکرد سیستم عامل بسیار کم می باشد. لذا بهتر است در اولین فرصت اقدام به آزاد کردن فضای گوشی کنید. می توانید به آموزش زیر مراجعه بفرمایید:
آموزش حل مشکل نبود فضای خالی در آندروید
نصب بودن نسخه متفاوت از برنامه
اگر قصد دارید با نصب نسخه جدیدتر برنامه ای را آپدیت کنید و با خطای “برنامه نصب نشد App Not Installed” مواجه می شوید دلیل آن می تواند عدم مطابقت نسخه فعلی برنامه با نسخه از قبل نصب شده باشد. لذا در این صورت باید ابتدا نسخه قبلی را حذف نموده و سپس اقدام به نصب نسخه جدید کنید.
سازگاری برنامه با برند خاص
برخی از برنامه ها، برای برندهای خاصی از گوشی های هوشمند تولید می شوند و این برنامه ها روی سایر برندها نصب نمی شوند مگر اینکه توسط توسعه دهنده ای پچ Patch شوند (یعنی قابلیت نصب در سایر گوشی ها توسط تولید کننده روی برنامه اعمال گردیده شود). به عنوان مثال برخی از برنامه های گوگل مانند Google Phone یا Google Camera فقط برای گوشی ها پیکسل Pixel شرکت گوگل ارائه می شوند اما اخیرا برخی از توسعه دهنده ها این برنامه ها را برای نصب روی سایر گوشی ها پچ کرده اند که کاربر سایر گوشی ها باید حتما نسخه پچ شده برنامه را دانلود کنند و نسخه اصلی روی گوشی آنها نصب نخواهد شد.
مشکل در سیستم عامل گوشی
اگر پس از بررسی تمامی موارد بالا و با وجود شرایط ذکر شده، باز هم برنامه روی گوشی شما نصب نمی شود نتیجه نهایی وجود مشکل در سیستم عامل گوشی می باشد. در این موقع تنها ریست فکتوری گوشی و بازگرداندن آن به تنظیمات کارخانه می تواند کارساز باشد.
امیدواریم آموزش فوق مفید واقع شود 🙂